söndag 22 juni 2014

Midsommar i bilder

Midsommar för mig är en lugn och totalt helt opretentiös tillställning. Man umgås med nära och kära och äter gott, man hoppas på fint väder och i år hade vi verkligen tur med det trots den kyliga kvällen.

 töserna mina

 systra mi..

mina pojkar

 Vera älskar "blåsbubblor"








 kransbindning

 tänka att vi i år kunde duka långbord utomhus det händer sällan på midsommarafton



Mannen i mitt liv!

tisdag 17 juni 2014

Sommarlov och vändningar i livet

Nu har barnen tagit sommarlov medans jag jobbar en vecka till. 
Ljuva, ljuva sommaren då alla ska få njuta och ladda nytt, ladda om. Just denna sommaren blir annorlunda än andra somrar i mitt liv och inte bara mitt liv. Denna sommaren är den första då min morfar inte är med. För mig är morfar och mormor sommar, det var hos dom man var under hela barndomens somrar, alla sommarlov. Det var dom som "räddade" mina somrar det var där i stugan man fick ladda ur och ladda på nytt. Och det fans inget ställe på jorden som kunde värdesättas högre än att vara där hos dom. 

Så denna sommaren blir annorlunda för många av oss i familjen/släkten, men vi har så många fantastiskt fina minnen som vi bär med oss och kan värma oss med.

 Ormbunke & Hundkex i en vas som jag fick överta när våra grannar flyttade, likaså den söta lilla porslinsburken.

 Lupiner i en gammal "loppisvas"

 Stjärnflocka & Daggkåpa

Stjärnflocka är "min" blomma sen hon prydde min bröllopsbukett. Tänker fylla vår trädgård med denna näpna alldeles bedårande enkla blomma.


Inför varje sommarlov nu i tre år framöver kommer kollegor till mig få ta andra vägar i livet än vad de kanske inte hade valt. Skolan som vi jobbar på kommer att läggas ner och på grund av det beslutet minskar elev antalet (man startar inte upp nya f-klasser) varje år och då minskas behovet av personal. Samtidigt är det lättare att bryta upp och byta arbetsplats när man vet att den nuvarande inte kommer finnas kvar om några år.
Men nu är det sommarlov och det är dags att njuta av livet och ladda om.

Vad tror ni, blir det en naken midsommarstång i enbart björk? alla våra vackra sommarblommor har ju redan stått i blom.


Kramar från mig