söndag 29 mars 2015

Bebiskläder

Igår åkte jag och de fyra äldsta barnen in till grannstaden för lite shopping, som vårskor och Nick skulle handla för sina födelsedagspengar. Passade på att springa in på Kappahl för att se om jag hittade något till Olle från Newbie. Alltså jag blir helt galen av dessa små söta pojkkläder därifrån de är så fina! Bebiskläder är ju överlag urgulligt men de därifrån är lite extra tycker jag:)


 tvättade upp de ursöta sängkläderna från Newbie direkt igår



 lilla kaninen sover alltid med Olle


 tycker allt att Kappahl kan göra likadana sängkläder till oss vuxna:) 

 söta små sockar och haklappar till dreglig bebis 



 vimplar fick följa med hem också


Liten Olle växer så snabbt och med det blir han allt rörligare, så nu fick spjälsängen flytta upp från källaren och då måste man ju få nya sängkläder också;) 
Trots att vi ställde om klockan i natt så valde Olle att sova från klockan nio till sex  och somna om efter morgon målet. Så blir det nog inte inatt men vad gör väl det ingen klocka ställd för mig eller barnen för nu har vi påsklov!

Kramar från mig


lördag 28 mars 2015

PÅSKPYNT

Nu är påskpyntet framtaget så gult och fint;) Har som ni vet väldigt svårt för färgen gul men under påsken får jag väl helt enkelt ge mig. Jag kan faktiskt i vissa lägen gilla gult, bara det inte är förmycket solgult ute i min trädgård. Det gör ont ända i själen av förmycket gult;)
 min favorit bland vårat påskpynt hönan i finaste tyget

 Söta lilla Agda

 pastell hör påsken till också

söta små pappkycklingar är också min lilla favorit bland vårat påskpynt


Idag har jag och barnen varit i grannstaden och köpt skor och Nick valde en kickbike för sina födelsedagspengar och sen blev det en hel del andra saker. Tog en sväng in på Ikea för att köpa ljus och kaffekoppar till T han har väldigt svårt för mina muggar:)
Så nu har vi invigt dom vilket betyder min tredje cappucino för idag och T var helnöjd och betyget "de ger en kontinental känsla":) Precis den känslan vill man ha när man dricker kaffe och inte trashigmammabehöverkaffenuförattöverlevadagen:)

Ha en super härlig lördag!

Kramar från mig


fredag 27 mars 2015

Våfflor

Vi firar in påsklovet med våfflor!




 vi testar kvarg med blåbärsmak 

jag är svag för blåbär!
Nu har barnen påsklov men det har inte T han har inte påsklov förens vecka 15. En inte så bra idé av vår kommun och hitta på egna små idéer som att inte ha lov när gränskommunerna har det. Det är ju väldigt vanligt att man bor men jobbar eller går i skolan i någon av gränskommunen. Att inte ha lov samtidigt kan ju resulterar i att man kanske inte är ledig som övriga familjemedlemmar. Syskon i en och samma familj är inte lediga samtidigt, det kan ju vara så att föräldrar och barn inte är lediga samtidigt.
Men nu myser vi fredag här och ni ha det så gott!!
Kramar från mig!

lördag 21 mars 2015

Vi myser helg

En härligt lugn helg blir det för oss, det enda jag har haft för mig är att jag har besökt en loppis där jag gjorde några fynd b.la. en sängmobil från Jabadabado med fiskar som Olle ska få ha över sin spjälsäng sen. Just nu sover han i en fin liten säng på hjul som vi har lånat av en kompis, men snart är han för rörlig för att ligga i den.
 
 lilla Olle så fin

 en gammal virkad pläd som jag misstänker att jag har haft som liten;)
 

 lilla söta grisen från Maileg en Bamse

kanin och gris kompisar i sängen
 
 
Ha en härlig helg och vem har beställt snö?! Jag hade ju beställt vår!
 
Kramar från mig

tisdag 17 mars 2015

NU ÄR DET VÄL VÅR?

Jo men visst är det! Vilket väder vi har haft även om jag inte är ute och njuter så mycket i det lille Olle gillar inte när vagnen står still och gå långpromenader hela tiden funkar inte riktigt när man har fyra till barn. Men man blir ju bara glad av att se solen:)
 
 loppisfyndade fat till krukorna
 
 apropå rötter någon som kollar jordskott på svt? sådär tycker jag men måste se vad som händer:)







 
Med våren kom ljuset och med ljuset kom skitiga fönster fram så nu har jag putsat hela nedervåningens fönster övervåningen får vi ta till helgen.
Så igår planterade jag om alla pelargoner som vi ska ha inomhus de pellisar som ska vara ute får vänta lite till. Men som vanligt glömde jag markera vilka som är rosa respektive vita Mårbackor.
 
Idag var det sista mamma barn yoga så nu gäller det och hålla sig kvar vid yogan på egen hand här hemma. Känner att det verkligen är något för min kropp, man blir ju inte yngre kroppsligt.
Nähä dags för strykning av tvätt, igen!;)
 
Kramar från mig


torsdag 12 mars 2015

ALLA BARN LE

och titta in i kameran samtidigt. Det är i stort sett en omöjlighet att få till detta samtidigt som vi vill att Olle ska synas mest och helst inte skrika. Lite pyssel och få till det där fotot som ska in i tidningen med andra ord. Jag och Thomas har slutat att vara med på de där korten fattar inte varför vi var med första, andra och tredje det är ju inte det mest fotogenetiska ögonblicket i ens liv;)
 


 
Idag har vi gjort ett besök på bvc med Ollebus han väger nu stadiga 5955g. Så skönt att amningen funkar denna gång. Jag är ingen amningsfacist alla får göra som de känner för, men jag själv tycker att amningen är smidig. Med det inte sagt att man även kan lära sitt barn att även ta flaska det underlättar enormt både för modern och andra i bebisens närhet om bebisen kan acceptera det. Jag och Thomas tycker att jag ska kunna lämna Olle hemma utan att behöva göra avkall på att hjälpa de andra barnen t.ex. körning till aktiviteter eller på att åka och handla själv eller gå och ta en fika med vänner utan bebis. Nu är det bara så att vår lille Olle inte är så jätte förtjust i att varken ta napp eller flaska vilket kan bli lite stressigt ibland.
 
Nu fortsätter torsdags städningen här hemma och även lite fönsterputsning, allt i lugn takt jag är ju mammaledig!
 
Kramar från mig

tisdag 10 mars 2015

Vår lilla vardag

Idag är det tisdag det innebär att Vera går till förskolan och jag och Olle går på en liten kurs i babyyoga, jag yogar och Olle ligger glad bredvid;) Tycker det är jätte härligt med yoga men att hitta rätt andning till de olika momenten det är lite knivigt. Men jag har gett mig den på att jag ska lära mig.
Efter yogan idag får det nog bli hem och stryka kan meddela att det blir en del tvätt i en familj på 7 personer ifall någon trott något annat.
 





Nu i väg på yoga!
Ha en härlig tisdag!
 
Kramar från mig