tisdag 27 september 2016

Blåst, storm, kulingvindar eller orkan

Ja jag ogillar de ovanstående orden jag blir skraj av att det blåser, kan på min höjd gilla lite lätt sommar bris. Men nu är det sagt att det ska blåsa framöver, att det kan bli lite höst storm och som jag ogillar det! Är faktiskt rädd för kraftig blåst och det har blivit värre sen vi köpte huset. Även att vårt hus har stått stadig i över hundra år och att likaså fönsterna har klarat av kraftig vind minst lika länge. Så gör det mig rädd i alla fall varje gång det blir ett kraftigt oväder och jag tror att huset ska blåsa bort. Fånigt? ja kanske, men katastrof tänket inom mig går bananas när det blir oväder så är det bara.
Så för att skingra bort det där katastrof tänket är film bra att titta på. Och då ska det vara fina mysiga filmer med kärlek i och lite sorg, men absolut ingen skräck och absolut inga katastrof filmer!
Så här kommer mina film favvisar


Handlar om en framgångsrik aktiemäklare som får beskedet att hans farbror har gått bort. Han får ärva sin farbrors vingård i Provence, en gård där han tillbringade stora delar av sin barndom.


 Handlar om en utav mina favvis konstnärer Amedeo Modigliani. Filmen utspelars i Paris under 20-talet. Lite Romeo och Julia feeling och jäkligt sorglig. var beredd med näsdukar.
  


 Den här filmen är ju bara genom mysig utspelars också i Paris. Amelie tar på sig uppgiften att försöka förbättra andra människors liv.



 Utspelars också i Frankrike i en liten inskränkt by, dit flyttar Vianne med sin dotter och öppnar en liten chokladbutik.


Utspelars i södra Kalifornien, en ensamstående pappa letar efter ett nytt hem till honom och hans två barn efter moderns bortgång och köper ett Zoo.


 
Utspelars under 30-talets USA en veterinär tar ett jobb på en cirkus och ägaren är allt annat än snäll. Kärlek uppstår mellan veterinären och cirkusägarens fru.


Bygger på en självbiografisk bok. Handlar om Corinne som blir förälskad i en massaj och hur de försöker leva tillsammans trots att de inte pratar samma språk och kommer från helt skilda kulturer.


Handlar om en internationellt framgångsrik dirigent som åter vänder till sin norrländska hemby och tar sig ann byns kyrkokör.


Ja här har ni några filmer att mysa till!
 De fem första filmerna innehåller ju dessutom fantastisk bra musik. Film musiken från Amelie har jag ofta på här hemma älskar sådan typ av musik får mig att känna mig lite fransk ja som aldrig har besökt Frankrike mer än typ ett snabb stopp på en fransk bensinmack.


Kramar från mig

måndag 26 september 2016

Gårdagens dag


En söndag som passerade hur fort som helst. Vi hann med lite små saker som..

 gunga ute i stugan


 Olle tycker gunga är riktigt kul


 Efter gungandet kom hunden Bamse förbi, han är stor och bor i början av "vår gata" och Olle fick sin första hundpuss i hela ansiktet. 


 Thomas la på jord där det har grävts för vår avfallskvarn. Det ska ju dras in vatten samt avlopp till alla stugor och året runt boende. Synd tycker jag som helst hade haft utedass i stugan. Jag vill ju ha den där lugna känslan den där "man tar dagen som den kommer känslan". Men i och med att folk har börjat flytta ut året runt medför det ju att folk både duschar och tvättar så måste det ju till en ändring för miljöns skull och för om vi ska behålla vår fina lilla badsjö.


 Olle passade på att även leka i jordhögarna (se skorna och byxorna).
Sen for vi hem till resten av barnen och gjorde en amerikansk pannkaksbrunch. Det finns inte med på bild för uj så hungriga vi var.


 Sen skulle pojkarnas fönster upp.


 Ja tog bort maskeringstejp och skrapade färg som hamnat "fel" och putsade alla fönsterglas med varsam hand på det sköra gamla glaset.


 Pojkarnas rum med fönster åter på plats.

 
 Nu så bara burspråket kvar och ett badrumsfönster på baksidan.



Ja det är dags för lite fasad byte på denna sidan av huset men det får bli ett projekt till nästa år.
Ja detta var lite av vår söndag.
 Tycker ni som jag att det går för fort? inte bara helgen utan veckodagarna också?

Hoppas er måndag har varit till belåtenhet i alla fall.
Kramar från mig




torsdag 22 september 2016

LEVA


Jag har turen och ha en vän som typ vinner de flesta tävlingar som hon deltar i:) Så det var väl ingen av oss vänner som blev direkt överaskade när hon i somras vann en tävling som Leva café/hemma i Hok hade. Vinsten innebar att vinnaren fick ta med nio vänner efter stängningsdags där fick vi sitta ner i deras ljuvliga orangeri och njuta av gott bröd och olika små tilltugg sen hade vi tillgång till butiken och vi avslutade med morotskak och kaffe.
Det få bli en bilkavalkad från gårdagen.

utomhusmöblerna var så fina, hade velat fylla vår trädgård med likadana













ett planteringsbord helt i min smak


ja ni ser ju, så inbjudande att få sitta ner en stund och bara umgås










































Tack fina Linda för att vi fick äran och följa med under denna kväll som var både fantastisk rolig och god!

Denna vecka har inneburit mycket tid hemifrån och det märks på hemmet. Men det kommer ju en ny vecka och jag hann faktiskt med barnens hjälp, städa av lite snabbt här hemma i dag ni vet torsdagsstädningen;)
Sen tog jag med de två äldsta barnen in till grannstaden lite snabbt innan köpcentrat stängde, var tvungen och hitta skor till Olle. Hans stortår är så långa så han behövde nya skor igen och skor är inget som är jätte roligt att köpa här i vår stad utbudet är rent utsagt uselt.

Så nu börjar denna torsdag lida mot sitt slut och jag säger god natt!

Kramar från mig




söndag 18 september 2016

En bildkavalkad på en liten sockerbagare




 
 
 






Ja denna lilla kille skulle ju givetvis vara med och baka med mig igår. Det blev inte så mycket bakande för honom han vispade lite tills han kom på att det var socker i bunken. Då gällde snabbt för mig att hälla i alla ingredienser och hälla smeten i formen innan han slickade i sig allt.

 
Fyriskak är en god favorit såhär under hösten

kakan serverades med grädde, saft eller med kaffe för den vuxne

 Vera väntar tålmodigt

Vi brukar baka något under helgen i familjen, det är lite mysigt och få en stund tillsammans bara sitta ner och prata. Det hinns inte med i veckorna på samma vis.

Här är det nu lugn söndagslunk som gäller och jag tänkte fixa lite nere i källaren se över vinterkläder och sortera upp alla barns ytterkläder i egna förvarings påsar från Ikea. Tycker att de bara ligger hullerombuller nu.

Kramar från mig
















lördag 17 september 2016

Gårdagens middag och att vara flexitarian


    
   Fredags dukningen




Inga snittblommor på middagsbordet utan en Pellis får pryda just nu.
Middagen var enkel men ack så god! Vi äter mestadels vegetariska rätter här hemma, istortsett har vi enbart en dag i veckan då vi äter kött (fisk äter vi). 
Det är rätt enkelt att komma ifrån köttätandet, 
för ju mer vegetariskt vi äter destomindre vill vi äta kött. Det är inte en jätte stor omställning, nu när man har tillgång till nätet så är det så lätt och hitta goda vegetariska allternativ.

Pastasåsen bestod i stortsett av krossad tomat, stora vita bönor, lök, parmesan och kryddor ja ni hör enkelt men både gott och mättande.

Hoppas ni har haft en härlig lördag! Här hemma har det målats fönster och vi har bakat lite.

Önskar trevlig kväll och på återseende:)
Kramar från mig






fredag 16 september 2016

Sista sommardagen för i år?


 enbent?


tvätt som hänger ute vad det sista gången för i år igår?


 rönnbär så höstligt

Vad tror ni vad det sista sommardagen igår? jag passade på och flera av mina kollegor att ha sista sommarklänningen på för i år:)
Det har ju varit såå varmt! så idag är det skönt med svalare väder. Hängde vytvättade sängkläder ute igår och vi bäddade rent med dom efteråt allt för att få njuta av doften som nytvättade sängkläder torkade i solen ger, en sista gång för i år.
Låter ju som jag inte alls gillar hösten men det gör jag! Nu välkomnar jag den med öppen famn!

Härlig fredag önskar jag er!
Kramar från mig








måndag 12 september 2016

Höstar i stugan



 Nu har vi höstat i stugan och med det fick alla gröna växter följa med hem. Problemet är bara var alla växter ska få plats:)





 Fredskallan fick flytta in i badrummet, frågan är om den får stå i fred där med tanken på en liten  klåfingrig Olle





 Vera har hela våren velat plantera olika kärnor från frukter hon har ätit. Den bortre är antingen blodapelsin eller vanlig apelsin sen är det avokado i de två närmsta krukorna. Så kul när det börjar gro!
 







 Några av pellisarna får hänga med innan de flyttar ner i källaren frågan är bara var de ska få plats.




Kändes lite vemodigt och städa stugan nu när det har är så fint väder och solen verkar vara här för att stanna ett tag till. Men det är inte så varmt om kvällarna så vi kommer ändå inte sova där ute mer för i år så då är det väl lika bra och ta tag i städningen trotsallt. Men tänk snart är våren här igen och sommaren! Men nu får vi ta och njuta av den härliga hösten och tänk att det blev en höst med en massa sol!


Kramar från mig