torsdag 18 april 2024

TORSDAG

Betyder ju egentligen städa här hemma men idag hoppar vi det och tar det imorgon. Det ska nog hinnas mellan teaterföreställning och hänga med kompisar på kvällen. Vera har teaterföreställning och Abbe och jag ska äntligen träffa kompisarna Malin och Gösta. Sen är vi redo för helgen som både kommer innefatta kalas och fotbollsmatch, hade hoppats på lite sol men det ser nog inte ut att bli något med det.

 
Fortsatt denna gråa vy från köksfönstret, med en stickling som har begär efter sol 

Köpte nya sommardäck idag, det var nödvändigt. Det var vare sig lagligt eller säkert att köra på de gamla. Med detta så får den där diskmaskinen vänta ett tag till, alltså jag längtar till diskmaskin lite nu. Har jag skrivit att handdiska är en riktigt vatten slösar grej för en barnfamilj. Vi gör av med ca 30 liter vatten per disk och då är det snällt räknat, för är det en stor middagsdisk och med mycket skit på så får man byta minst en omgång vatten. Vi häller upp diskvatten i diskbaljor. Tänk att man också diskar tre gånger minst per dag, inte bra alls. För en disk i diskmaskin tar ca åtta till arton liter per disk och då kör man ju oftast bara diskmaskinen en gång.  

 
Så efter denna torsdags lyxmiddag kommer det bli mycket disk.

Pepparrotssås med torsk, potatis och ärtor, japp såsen tar över allt!

Fick dock äta ensam tänk att det kan bli så i en storfamilj, men äldsta är på utbildning i Stockholm, Thomas kollar in Olle som spelar fotboll, Jack är på basket, Vera på sin teater och Abbe tyckte Pingu var ett trevligare sällskap. Men jag klagar inte då har jag ju tid och läsa lite.

Kramar och ha en fin fin kväll!







 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar