torsdag 20 juni 2024

EN VECKA SOM GICK I MAJ

För någon vecka sedan hade vi avslutning med bokcirkeln och passade på att gå på restaurang 

Familjen körde på familjepizza hemma när mamman skulle gå ut och äta. Pizza är nog den utematen som vår familj äter mest av även om det inte tillhör vanligheten att vi köper hämtmat med det blir nog en gång i månaden i alla fall.
Bokcirkelgänget åkte in till grannstaden med tåg och senare på kväll hade vi Nick till att hämta oss.  

Det tog sin lilla tid från stationen till restaurangen himlen öppnade sig några gånger längst vår lilla promenad och bjöd på ösregn.  



Jag beställde en pizza blanco med löjrom, löjligt gott. Av alla de fem böcker vi har läst denna termin är min favorit helt klart "Jävlar karlar " av Andrev Walden, ett boktips under semestern. Vill man veta vilka böcker som vi har läst har jag bloggat om det här.

 Första sommarbuketen plockades 

ett möte av kor påväg från skogspromenaden med Chess

Alva tog sin journalistexamen, majmånad du var ljuvlig.
Nu kör vi semester och imorgon är det midsommar!
Kramar

onsdag 19 juni 2024

DAGAR SOM FLYTER SAMMAN

 Alltså det gör nästan lite ont att det nu är dags för tiden då dagarna som flyter samman. När man tappar lite tidsuppfattning, när man inte längre har koll på dagarna om det är en tisdag eller en lördag. Jag älskar det jag älskar och bara dra runt hemma eller i stugan. Jag kräver typ nästan inte jätte stora upplevelser för att vara nöjd med min ledighet, ju simplare desto bättre. Imorgon blir det kaffe på trappen, det är ju typ bästa sättet och starta en morgon på.     

                     

Kvällskök fina lilla kök, ska pyssla om det nu på ledigheten. Kvällstitt i trädgården fick ta in några pioner de slokade efter dagens regn. Älskade pioner tycker det är så synd att de blommar över så fort. 

fluffet


Vill ha fler perennrabatter fler pioner, får se om det grävs något för det i sommar. 

God natt & kramar 

SEMESTER

Ett två tre nu är det semester! Alltså aldrig har tre dagar känts så långa och jag har varit så uttömd på energi. Nu har jag städat klart bildsalen och keramikateljén, gjort utvärderingar och lagt beställningar inför höst. NU kan jag komma tillbaka efter lovet för att "bara" planera och strukturera upp det kommande läsårets bildlektioner. 

bildsalen städad och dukarna till leran är nytvättad och snart torkad

alla förkläden är tvättade

keramikrummet är så städat 

drejskivorna står redo inför åk 9

keramik gubbarna från olika årskurs sjuor är påfyllt

uttrycket på den ena gubben med öppen mun, alltså det säger rätt mycket:) 

Men nu SEMESTER! Ska även bli den bästa bloggsommaren!

Kramar 

tisdag 18 juni 2024

TRE ÅRSKALASET & EXAMENS HELGEN

En helg som gick i festenstecken.  Abbe fyllde tre år förra fredagen, vår lilla plutt! Vi satte upp partytältet i trädgården för att ha det till Alvas examensfest på lördagen. På Abbes kalas körde vi på tårta och kakor, men dom som ville stanna längre än så beställde vi pizza till kväll och satt ute och mös in till kvällskvisten. Vi kan låta bilderna tala för sig själva tror jag.







Abbe blåste ut sitt ljus

moster Malin som även är Abbes förskolelärare, morbror Per syns i bakgrunden
 
Paket från kusinerna

Abbe var nog nöjd med dagen och den fina uppvaktning och alla nya bilar. Abbes absoluta favorit leksak. 

På lördagen kom det släkt, våra vänner och Alvas vänner för att fira hennes journalistexamen. Det är inte klokt så stort att vi nu har ett barn som tagit en magisterexamen, nu är hon färdigutbildad journalist. Det är ju typ bara vuxna som utbildar sig vid högskolor, inte ens barn;) Hon stannar kvar i Stockholm och nu har hon sin alldeles egna lägenhet. Vilket är en otrolig lättnad både för henne men även för mor och far. 

Vi dukade upp buffé i köket så gästerna fick gå lite mellan kök och tältet. Det var halvdant väder under hela lördagen men det gör inte så mycket när det är kalas. 

tårtorna var så goda och dom gick åt

alltså hon blev så uppvaktad

Philip fick ta på sig rollen som bartender  

vänner som vet hur man uppvaktar en vän


Stort tack till alla som kom och firade med oss i helgen!
Nu siktar vi in oss på midsommar till helg och semester, men först ska vi jobba två dagar till. Två dagar som är dom längsta på lääänge..

Kramar