söndag 8 september 2024

FÖRRA HELGEN

Nu kommer det visst ett blogginlägg här som jag glömde bort att jag hade påbörjat i veckan. Jag har gått med ont i halsen hela veckan och i fredags kände jag mig helt färdig i kroppen och mycket riktigt så blev jag helt däckad i helgen. Idag har jag till och med feber och känner mig så ynklig som en man är när han är sjuk. Alltså jag är sämst på att vara sjuk. Jag känner ju typ aldrig att jag inte har något att göra, tycker aldrig att jag känner känslan av att ha tråkigt. Men när jag blir sjuk och inte orkar göra något annat än att bara ligga och slappa i soffan eller sängen, alltså det är så tråkigt och jag blir så rastlös. Så nu får jag hålla mig hemma i någon eller några dagar och mjau vad tråkigt!

Så nu släpper vi mitt gnäll och tittar på vad hittade vi på förra helgen.
 

 Plockade in en helgbukett med Dahlior och fler buketter kommer det hinna bli. Men tycker att dahliorna har tagit sig lite halv dant i år, kan det ha med den regniga juli? eller så är det bara dålig näring i vår jord. Måste köra igång med bokashi måste börja "odla" vår egen jord.                                                                     

 

Nu är äntligen alla lingon infrysta men vilken tid det tog. Alltså rensa lingon är en rätt tråkig syssla, tvärtom med svamp det är hyfsat roligt och det går lite snabbare. Har börjat hitta trattisar nu och kommer det regn nu i veckan då tror jag att vi kommer få en massa trattisar som tittar upp. 
                                                  

Vi tog med oss en påsen med kantareller hem till vännerna på lördag och åt svamp pasta så himla mysigt. Vi cyklade hem under en stjärnklar kväll och hösten låg i luften, äntligen känner jag längtar till hösten och ett lite annat lugn.                                                    


Ha en fin vecka!
Kramar