I söndags gjorde Tompa en supergod apelsinmarmelad.
Det är ju gottigast när man kan njuta av hemmagjord saft, sylt, gelé, marmelad o.s.v. Men under denna årstid bjuder ju varken trädgården eller skogen på någon frukt eller bär, så då blir det inte så mycket saftande och syltande. Men det är ju säsong för citrus så varför inte passa på och göra egen marmelad eller något annat gott av de goda citrusfrukterna. Tompa köpte ekologiska citroner och apelsiner och gjorde marmelad efter detta recept:
1kg ekologiska apelsiner
och någon citron
Skär i små/smala bitar och behåll skal men tänka på ju mer skal desto mer beska.
Går att göra utan skal sålänge man kommer upp i 1 kg.
Koka i ca 30 minuter med 1liter pektinsocker och 4 dl vatten.
Klart!
Tompa tror på att göra marmelad på ekologiska blodapelsiner skulle bli en himla fin färg.
Det är ju gottigast när man kan njuta av hemmagjord saft, sylt, gelé, marmelad o.s.v. Men under denna årstid bjuder ju varken trädgården eller skogen på någon frukt eller bär, så då blir det inte så mycket saftande och syltande. Men det är ju säsong för citrus så varför inte passa på och göra egen marmelad eller något annat gott av de goda citrusfrukterna. Tompa köpte ekologiska citroner och apelsiner och gjorde marmelad efter detta recept:
1kg ekologiska apelsiner
och någon citron
Skär i små/smala bitar och behåll skal men tänka på ju mer skal desto mer beska.
Går att göra utan skal sålänge man kommer upp i 1 kg.
Koka i ca 30 minuter med 1liter pektinsocker och 4 dl vatten.
Klart!
Tompa tror på att göra marmelad på ekologiska blodapelsiner skulle bli en himla fin färg.
Ha en härlig tisdag!
(Här jobbar det som vanligt men bra med tidsinställda blogginlägg då)
Kramar
Lina