söndag 7 januari 2018

Julafton2 lite bortplockad jul och sista jullovsdagen

Eller sista jullovsdagen inte för barnen utan för mig imorgon börjar jag jobba igen. Det ska bli skönt med en ny termin. Vårterminen är ju rätt känd för att gå väldigt fort! Så nu gäller det för mig att planera och strukturera upp allt som vi behöver hinna med tills det är junimånad.
Vi har redan städat bort julen tycker det är rätt skönt och ha det gjort tills vi börjar jobba igen. Vi har behållit stjärnorna i fönsterna, plädarna och julkuddarna i sofforna annars så är allt juligt bortplockat.  

Men innan vi plockade bort julen så hade vi julafton igen. Vi hade ju besök av magsjukan innan julafton så då var det bara till och boka av. Så i tisdags körde vi julafton, vi öppnade julklappar åt  hämtpizza och Pavelova fick det bli till efterrätt.

 Barnen fick sina julstrumpor av gammelmormor som innehöll både godis och julpynt.


 Olle fick påfyllt med mer lego

 och vi dukade lite lagom juligt igen.

 
På torsdagen var det städdag och då passade vi på att städa bort det mesta av julen och vi tände ljusen i julljusstakarna en sista gång.

 Julblommorna har blommat över

 likaså julgranen, den barrade så mot slutet.

 julhjärtan som vi brukar ha i granen. Nästa år diskuterade vi om de får ligga och att vi dekorera julgranen på något annat sätt.

 lite julpynt bl.a. Olles papperspynt så fint det är med barnens egengjorda små julpynt. Olle är verkligen så stolt så hans pynt sparas. Även barnens pynt har sparats det som är helt kan jag inte med mig och slänga.
 
 Lilla kyrkan och alla fina små gamla tomtar är nu nerplockade.

(spår av granen vid tomtarna)
Nu är det dags och förbereda inför imorgon, det tar emot en aningen men nu kör vi fram mot sportlovet;)

Kramar
Lina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar