torsdag 1 april 2021

KERAMIK MED NIORNA

 Innan min föräldraledighet har jag satsat på att niorna ska få testa på och dreja (valfritt). Har inget krav på det då det inte är betygsgrundande utan mer ett erbjudande att få testa på. Måste säga att dom har fått till riktigt bra keramik för att vara första gången som dom sitter vid en drejskiva. Tyvärr kan jag inte erbjuda mer än en gång, vi hinner inte mer än så det är sammanlagt 104 elever i år nio sammanlagt. Det dom har arbetat med samtidigt är att göra en konstnärstudie, så då passar det att jag kan gå undan och hjälpa till vid drejningen  

"klabbelera" på tork på ett gipsfat

här i ligger en massa lera i blöt för att återanvändas


Kylskåpet som var nere i träslöjden hade gått sönder, så bra för då fick keramiken ett vilket gör att elevarbeten kan få torka långsammare. Och vi har möjlighet att fortsätta arbeta med föremålen efter en vecka (inte drejade föremål). Det har alltid varit ett dilemma när elever skulpterar att det torkar så fort även om vi plastar in det. 

ugnen fylld av färdigt bränt gods


Så nu står en massa keramikföremål på väntan på glasering. Det kommer ju fyllas på med fler gods vart eftersom fram till vecka 16 kan vi nog hålla på och dreja. 



 
Några lever valde att göra muggar och några designade "egna öron"

Nu idag går vi påsklov! Så ljuvligt så välkommet. 

Må så gott!
Kramar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar