söndag 2 januari 2022

LUCIADAGEN

Vi firade ju lucia här hemma som alltid då den 13:e är Tompas födelsedag. Vi körde på korv och pommes till middag och dom yngre barnen var glatt överraskade att pappa hade önskat det till sin födelsedagsmiddag. Man får alltid önska en middag på sin födelsedag men inte behövde dom veta att det var den middagen som hanns med. Denna födelsedag hade vi tänkt ut en riktigt bra födelsedagspresent. Tompa är den som är svårast att köpa till i familjen, men denna födelsedag då tänkte vi till. 


Jag hade under dagen bakat både lussekatter och morotskakor, en tårta och hallongrottor låg i frysen som egentligen var till Abbes namngivning. Sådan lyx och hinna baka en massa fikabröd samma dag.

Men till presenten nu, Thomas älskar pasta och han älskar att laga mat och vi andra älskar att äta Tompas mat. Så en mer perfekt än en kokbok med bara härliga pastarecept kan  ju inte bli bättre så barnen köpte Sofia Woods pastabok.


Och jag köpte en pastamaskin något som han faktiskt har önskat sig i några år. Kan ju säga att presenten blev succé.  


Tanken är nu att han ska laga sig igenom alla recept under året, två rätter är redan testade. Det är lite farligt detta med färsk hemmagjord pasta för att äta torr pasta nu blir definitivt inte samma sak. 


Men alltså ser ni denna pastarätt man blir ju toksugen på saffran. Men detta recept håller vi på till nästa jul när Alva fyller år. Saffran är en sådan krydda att det kommer inte på frågan att använda den innan typ november och inte efter december. Men nu har vi något och längta efter!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar