tisdag 20 februari 2024

HELT NYA PLANER

Vi gjorde en snabb vändning med köket som egentligen skulle vara grönt, vi har helt enkelt blivit med ett blått kök med grå och bruna detaljer. Det kändes faktiskt helt rätt, inte ens en liten uns av tvekan. Med gröna toner finns det en risk att de går åt det blåa kalla hållet när de är i ett rum i norr och vårat kök är helt åt norr. Så jag tror faktiskt att detta kommer bli riktigt bra. Färger och tapeter är köpta hos Gysinge byggnadsvård och det var faktiskt tapeten som fick oss att ändar oss. Vi letade efter en i grönt men fann ingen riktigt som tilltalad oss båda, förens vi såg denna i blått. 

Vi kommer ha grön umbra 60% på dörrarna till skafferiet och ner till källaren. Obränd umbra 60% kommer vara på alla kökslådor och luckor och vit till lister och pärlspont som vi har runt lådorna på våran köksö eller diskbänk eller vad man ska kalla den.  

 Att öppna denna kartong var ett rent nöje, linoljefärg luktar så ljuvligt


Om det är kaos hos oss kan vi väl bara konstatera att japp så är fallet. Att fixa i ett kök är det sämsta stället och hålla på det blir stökigt överallt. Ivan skåpet är nu färdig målat men jag får nog köpa schellack och måla över kvistarna trodde inte jag skulle behöva det, men de lyser igenom för mycket det är liksom torrare vid dom partierna. Eller om jag ska vänta och se tills allt har torkat ordentligt. 
 
Skafferiet fick sig en ny omgång färg, vit linoljefärg kan börja gå åt det gula hållet om det inte utsätts för ljus. Hoppas vårat kök är tillräckligt ljust för att våra lister inte ska börja gulna. 

köket lite före och efter

Vist är den fin tapeten, blir så glad när jag går in i köket och ser den. Snart är vi klara till helgen är skafferiet i alla fal klart och vi kan sätta upp de nya dörrhandtagen. Har införskaffat samma som nu fast med svart handtag. De andra hade börjat gulna och gått sönder så kom man fel med handen så klämdes skinnet emellan, det känns. 

Ha en fortsatt fin tisdag! Vi ska planera efter jobbet hur vi ska hinna allt imorgon, vi har ju ett födelsedagsbarn som ska firas då.

Kram   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar