onsdag 28 februari 2024

BOKCIRKELN

 Hinner knappt med att läsa böcker men en i månaden hinns oftast i alla fall. Hinner och hinner det är väl en definitionsfråga beror ju på vad man lägger sin tid men jag lägger kanske inte min tid på att läsa. Just nu är ju även hela hemmet helt upp och nedvänt, då har jag svårt att få ro till något annat än att fundera på hur ska jag få ordning på allt snabbast. Nu går det ju inte direkt och skynda på det heller, vi har den tid vi har liksom och linoljefärg alltså vilken tid det tar! Men samtidigt blir det så mycket snyggar med linoljefärg, det doftar gott och vi släpper inte ut en massa Micro plaster. 

Men nu var det ju bokcirkeln. Vi träffas en gång i månaden och igår hade vi träff vi diskuterade teatern på stranden, drack te och mumsade ost och kex. Det är en himla rogivande stund och bara få prata/ lyssna på varann och det blir ju inte prat om bara om boken som har lästs. Utan det bli verkligen diskussioner om allt möjligt. Denna termin har vi har råkat välja tjocka böcker, bara kvällens röster som var en tunn bok. 

Kvällens röster väldigt snygg och tilltalande framsida dock var innehållet väldigt tråkigt och intet sägande. Det var ingen av oss som fastnade för denna bok.


Teatern vid stranden är en riktigt tjock bok, fin framsida i sin art deco stil. Väldigt fint språk och texten varierar sig vid några tillfällen till att vara en brev konversation, en poetisk text eller bra som en lista över några års olika teateruppsättningar. Historien berör och trots att det är många individer med är det inte så svårt att hålla reda på dom. 

Böckerna nedan som står på tur är dessa: 




Nu kickar vi gång denna onsdag, blir lite väl mycket möten idag blir lätt seg av det. Men kvällens möte handlar om Gisshult så det blir ju väldigt intressant och få höra vad de har kommit fram till och vad som ska göras för att undvika fler översvämningar framöver.

Kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar