måndag 26 augusti 2024

LINGONPLOCKNING

Lördagens lingonplockning gick undan efter mindre än en timme hade vi plockat tio liter lingon, har tänkt fem liter hela tiden men det är ju tio!. Har inte rensat hela hinken än, alltså det kommer ta tid. Vera hjälper mig vi turas med att rensa.


Abbe tog sig en liten äpple paus på en stubbe. Alltså det behövs inte mer än lite frukt och vatten till barnen när man går ut en liten sväng i skogen, annars är ju en liten macka och kakor väldigt mysigt.
 
de här två älskar att vistas i skogen


 Vi turades med att plocka eller ha koll på litet barn och hund. Tog en liten koll också efter svamp men det var det sämre med i denna delen av skogen. Fortsättningen följer med att rensa lingon och sen får vi fortsätta med skogsturer efter svamp och blåbär måste, plocka mer blåbär. 

Ha en fin vecka!
Kramar

fredag 23 augusti 2024

HELGENS PLANER

Helgen ligger framför oss! Underbart alltså är det inte bäst med att jobba veckodagarna, man får en sådan härlig fredagsfeeling?! Här hemma har vi ätit burgare nyss, är väl typ det eller pizza och tacos som är våran typiska fredagsmat här hemma. 
Helgen kommer det fixas med det sista i garderoben som lister och spackla sen får vi se hur vi gör med målningen efter. kanske tar det till nästa helg eller i veckan, men det drar med det sista böket för då får vi bära ut sängen till vardagsrummet och sova där i några nätter.   


 Allt är återanvänt material dörrarna hade Jack innan till sin garderob och all pärlspont är från hur garderoben var uppbyggd innan. 

När sovrummet var ett tonårsrum till Nick såg det ut såhär

Förutom lite fix hemma ska jag dra med mig familjen ut i skogen och plocka lingon, sen blir det att plocka äpplen och göra äppelmos. Tips är att rensa lingonen och frysa in dom i fryspåsar och ta fram när det är dags att göra lingonsylt, äppelmoset fryser jag också in i burkar.  

Ha en fin fin helg!
Kramar

torsdag 22 augusti 2024

JOBBVECKOR

Idag är det två veckor sedan vi började jobba och eleverna har snart gjort en hel vecka i skolan. Känslan är att det är kul att vara igång igen och att mot slutet av semestern började jag sakna alla ungdomar och kollegor. Tror faktiskt att den varma maj som vi fick gjorde att man både gick ner i varm tidigare och att man nästan fick känna semester känsla tidigare på grund av alla lov dagar som var mot slutet av förra terminen. 

Jag har strukturerat om lektionsuppgifterna för eleverna detta året nästan färdig, ska nog upp med någon mer uppgift för niorna. Nästan alla uppgifter är förändrade eller bortplockade och ersatta med nya förutom åk sju deras upplägg tycker jag är hyfsat bra från att jag ordnade till det förra året. I år går min klass i nian och det känns så himla kul och samtidigt sorgligt de har växt ihop sig till en riktigt mysig klass. 

Alltså laminering är ju en riktigt bra grej när man vill att papper ska hålla länge uppsatt. 

Fredag imorgon och helgen får vi spendera med att fixa hemma och Alva kommer hem, sicken god helg det kommer bli. 

Kramar


fredag 2 augusti 2024

VERA FYLLER FJORTIS

Ingen vanlig dag utan det är Veras födelsedag! Vi firade ute i stugan passa på när vädret tillåter det. Vi bjöd på chokladtårta, torra kakor som schackrutor, finskapinnar, brysselkex, bullar, blåbärsmuffins och lite godis. De fjorton ljusen som satt i tårtan lyckades vi inte tända så Vera fick blåsa ut tre i alla fall.

En massa fina presenter

Olle sitter och väntar på alla kalasgäster

"Ja må hon leva..."


mys i hängmattan kusin häng

När alla släktingar har gått hem kommer kompisarna ut och fortsätter firandet av Vera med en sleepover. Misstänker att det inte blir många timmars sömn för tjejerna. 

Kramar