söndag 21 mars 2021

GURKOR; TOMATER & EN TRÄDGÅRDSRITNING

 Helgen har flutit på lugnt och fint efter alla förkylningar och det behövdes verkligen. Jag har fyllt på med jord hos de små tomatplantorna, det var verkligen något som behövdes. 

vi kommer nog få en hel del tomater till sommaren om de små klarar sig

Jag fick sätta om våra gurkplantor också dom har verkligen skjutit i höjden och det är bra och göra det innan de har vuxit till sig ytterligare. Gurkplantor kan vara lite tjuriga till det där att planteras om.


Tänk det är snart gurkor på de här rankorna men först ska de få växa tills sig ytterligare och risk för frostnätter ska vara över innan de får flytta ut till verandan i stugan. 


Målade upp en trädgårdsritning också, så Tompa förstår vad jag menar. Han kommer behöva gräva ytterligare i år men alla gillar väl och gräva?:) 
Fler hallonbuskar och vinbärsbuskar ska till, odlingsplatsen ska flyttas framåt så fler odlingslådor kan få plats samt ett växthus i framtiden. Sen ska två körsbärsträd ner, det tar emot men det irriterar mer än ger en glädje. Vi planterarar två nya fruktträd istället, det blir ett äppelträd till och ett päronträd. Päronträd har det funnits förr på tomten. 

nej den är inte skalenlig, men jag fattar ändå;)

Ha en fin vecka!
Kramar Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar