söndag 11 september 2022

EN LÖRDAGSMIDDAG I FRANKRIKES SMAKER

Söndag och valdag, jag är toknervös och vill bara att det ska vara måndag så vi vet hur valet gick. Vi var tidigt uppe idag så vi kunde gå och rösta strax efter åtta. Ikväll kör vi valvaka när Abbe sover då får alla barn sitta med en stund i soffan med lite godis. Allt för att få barnen och intressera sig en smula det gäller att börja i tid, men huvudsaken att de förstår vikten av att bo i ett demokratiskt land.

Igår var det i alla fall Olles tur att laga middagen (med Thomas hjälp) och landet som middagen skulle inspireras av var Frankrike. Vilken middag det blev alltså jag vill aldrig mer göra en "svensk potatis gratäng" utan nu blir det ju bara på franskt vis. Alltså Abbe satt tyst och lassade portion efter portion in i munnen. Det betyget säger rätt mycket av en kille som helst slänger lite mat här och var och tycker att allt annat än äta är så mycket mer intressant. Sen i och för sig är han ju väldigt förtjust i potatis överlag. Men det serverades nötkött och rödvinsås och kokt broccoli till, givetvis baguett och vitlöksmör. 



Till efterrätten bjöds det på en päron Tarte Tatin som serverades med vaniljglass, alltså himlen i munnen. Vi hade lätt kunnat äta en till hela familjen, det var väl Jack som inte gillar varma päron men alla ville gärna ha en portion till. Med det räckte det inte till. 


Ett tips att laga middag eller varför inte hitta på roliga frukostar till helgen med barnen. Något som de kan vara delaktiga i och fixa. Det är så roligt och få se dom stolta över vad de har tillagat och får servera. Sen hoppas man ju på att de ska bli lite intresserade av matlagning.

Hoppas ni får en fin fortsatt söndag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar