lördag 13 september 2014

Det där med solrosor

Solrosor är nog den blomman som jag tycker är ful i det fria den blir bara lång och vinlig. Men jag har lärt mig att se på solrosen antaligen som Vincent van Gogh en gång gjorde;) att den är förbaskat maffig och vacker som snittblomma och i grupp.
Tror det var hösten 2005 som jag och Thomas var på Rosendahlsträdgård i Stockholm som jag fastnade för solrosen och fattade hur den där blomman skulle "användas". Det ska var många av dom i tung keramikkruka helst och det ska dofta höst och man ska äta äppelpaj det är då solrosen gör sig som bäst:)
 

de här solrosorna är inköpta på torget 

 skulle aldrig få för mig att odla dom själv.
När barnen har släpat med sig solrossticklingar så har dom råkat dö;)
 


 detta är då jag fattade själva grejen med solrosor;)
på Rosendahlsträdgård
 
 
Igår kom en trötthet över mig så kraftig på kvällen att jag kasskadspydde. Måste ta och lugna ner mig och vila så ofta jag kan. Men det är svårt när man är pigg och mår så bra som gravid.
Har handlat lite till bäbis det första som vi har köpt är den obligatoriska snuttefilten, en sådan har alla våra barn fått. Alva fick en med stora nallar på, Nicks var ljustbå med små nallar på, Jack hade får,katter,hästar o.s.v.på sin. Veras med tummen på används fortfarande, för hon är den enda som har använt sin filt som just en snuttefilt;)
På bäbisens snuttefilt pryder tomtebobarnen av Elsa Beskow
 
 bäbisens snuttefilt
 

 Newbie från kappahl är ju bara så fint

 för det lillalilla huvudet
 
Ha en härlig lördag!
Kramar från mig!1 kommentar:

  1. Malin syster13/9/14 19:50

    Så mysiga & fina kläder💙
    Ta det lugnt fina du💗

    SvaraRadera