torsdag 19 november 2020

STÄDTORSDAG

 Här hemma kör vi oftast städdag på torsdagar, har luften helt gått ur en efter en veckas arbete då kan man fuska det är okej också. Men allt som oftast är det torsdagar som är städdagen i vår familj, så hemmet är städat och fint inför helgen. För ska vi vara hemma och skrota då ska man få njuta och göra det man vill och inte behöva städa, så tänker vi. Sen kan det vara större städ moment som måste genomföras och dom lägger vi givetvis på helger som t.ex. putsning av fönster. Alla i familjen är delaktiga i vardagsstädet, alla tar hand om sina rum och byter sängkläder och dom minsta hjälper vi givetvis. Men det har aldrig varit snack om saken med tonåringarna med att deras rum ska städas, antagligen för att dom har varit delaktiga i städningen sen dom var små. Sen är det ju rätt äckligt om man nu inte städar efter sig och håller ordning.



Det som görs är det där vanliga plockandet och alla tar bort sina sängkläder och "slänger" ner i källaren. Man våtdammar, dammsuger och moppar golven. 

Slutligen ren bäddar alla sina sängar. 

Vi vuxna tar hand om vardagsrum/matsal, kök och toaletterna.  

Vi har två olika moppar en för toaletterna och en för övriga rum. Moppar alltid först i sovrum, sen vardagsrum och köket, sist trappen och hallen.

I badrummet/toaletten använder vi en röd trasa och sist torkar man ju givetvis av toaletten. 

I köket en blå och i övriga rum en grön. Städtrasor tvättas efter varje torsdag och mopparna eller moppduken efter varje städgång likaså.  


Idag har jag haft tur T hade redan hunnit städa när jag kom hem, så mitt uppdrag blev tvätten och bädda rent. 

Hur städar ni?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar