fredag 9 juli 2010

Något är tokigt..

när det inte längre går att fynda på loppisar och sekondhand butiker, utan man får fynda på rean i de stora affärerna istället.
I går var jag bara och skummade lite på loppisar här i staden, letade efter ett eller två klädskåp. Passade på att glutta lite på koppar och annat smått och gott. Och det som slog mig var att vilka överpriser de tar, vist gamla saker har ett värde, men tanken är ju ändå att det ska vara så billigt att man känner att man har gjort ett fynd. Sen är ju oftast dessa saker inlämnade av privatpersoner och inte inköpta. Tycker det är lite märkligt att sekondhand butiker som bedrivs ideellt och som ska var för ett gott syfte har börjat sätta sådana över priser. Saken hör ju också till att det är mycket som inte blir sålt. Tycker det är riktigt snålt man kan inte hålla på med att värdera, för de är trots allt inga antik affärer.


fynd på Mio allt för 55 kr

Nu är hela boden borta och under dess golvbrädor fann vi det som en gång var en utav Vishetens kakelugn. så synd att inte en av de tre som fanns fick vara kvar..


så såg det ut för 1 1/2 årsedan


i vintras när det gav totalt vika


och nu inget är kvar, förutom de stora stenarna
Tänk att det för väldigtlängsen användes som utedass, underbart tycker jag att det är iallafall att något så gammalt har fått stå trotsallt så länge. Kakelugnens delar, ja de låter vi ligga kvar. Tänk då kan någon generationer efter oss hitta den

Kramar från mig och god natt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar