lördag 29 januari 2011

I dag leker vi

..tvåbarnsliv de stora barnen är hos mormor och ska sova där inatt.. Det är väl ingen större skillnad bara mindre tjöt och syskon tjaffs.. Så jag och Jack passade på och baka en kladdkaka medans lillasyster sov..

 på filten lägger vi henne men hon stannar inte länge där..

 den lilla "donnan" tar för sig mer och mer nu..

Hon har en vilja som märks ordentligt, tex bli hon riktigt arg om hon inte når någon leksak på golvet..
De vita fläckarna är INTE skit utan målafärg. Golvet i vardagsrummet och mat"salen" får vi ta till vår/sommaren det går liksom inte och stänga av dessa ytor när man är sex personer och måste vara inne mestadelen av dagen.. Vad vi ska göra med golvet vet vi inte.. Måla? betsa? lägga annat? eller kolla om det under går att använda? Vi får se..

 rosor som är köpta på torget, så fint med levande blommor..

rosor är en av mina favoriter..

Ha en fortsatt trevlig kväll..
Kramar från mig..

onsdag 26 januari 2011

Förmiddagslapp

..en onsdag!!
Det är den bästa av tiderna just nu, det är så rackarns nice och vara föräldraledig. Dock vet vi ju om att underbart är kort och snart är det juni, då det är dags för mig att lämna över föräldraledigheten till Thomas.. Så det gäller att ta tillvara på tiden som är kvar och det gör vi på bästa sätt jag och Vera



 Vera sover sött..

då kan mamman passa på att läsa..

Ha jag inget viktigt och göra?jo jag har ett tvättberg med viktvätt "som gud glömde" den borde jag ta tag i..Men vika tvätt är det tråkigaste jag vet!
Och nu kallar lattén och soffan på mig! svårt val? nä tvätten går ju ingenstans, men man vet ju aldrig med soffan och lattén blir ju kall..

Kramar från mig..

söndag 23 januari 2011

Vår familj

..finns nu även i sims värld, haha.. Alva har sparat sin månadspeng länge, målet var ett Nitondo ds men hon vald att köpa sims 3. Så idag gjorde vi "vår" familj, kul att göra något ihop på playstationet..men shit vad svårt det är! Lite mer avancerat än när man var ung och spelad Nitendo 8 bit..

tycker att semlor är väldigt fina att se på..

Semla åts det här hemma idag men trots hemmagjord mandelmassa kan jag inte gilla de där bullarna.. Alva har ont imagen så vi håller tummarna för vanlig magknip och INGEN magsjuka..

Ha en fortsatt trevlig slappe söndag!
Kramar från mig..

lördag 22 januari 2011

Idag bidde det

..en riktig härlig utedag! Vi åkte pulka, grillade korv och åt nybakta kanelbullar, vi gav inte upp förens vissa av oss var blöta genom skorna..
Så nu tvättas det vinterkläder här hemma, röklukt är inte så himla nice..

nerför backen..
går det fort..
ut och lufta den lilla tungan..
 uppför backen..
 med alla pulkor..
och ner igen..
skadar ju aldrig med lite extra fart..


ibland gick det lite för fort..
så man åkte av..
 men vad gör väl det, man är ju glad!
 lite hjälp på traven..
pause i åkandet..
grillad kav..
 och mycket skratt..
den minsta sov sig egenom allt och vaknade lagom till hemfärd..

Nu ska vi kolla "på spåret" vill inte missa detta pogram även om jag är sämst på resorna..

Kramar från mig..

Igår grattade jag

..en gammal kompis som tagit lärarexamen det bjöds på mat och tårta. Jag uppvaktade henne med den obligatoriska "lärarmuggen". Samma present som jag fick av henne för snart fem årsedan.. Tiden går otäckt fort..

En liten vårlök fick också följa med. Finner man ingen snygg kruka till sina "gå bort blommor" kan man lika gärna köra på en gammal konservburk och pimpa upp den lite extra. För vem har inte redan en massa krukor hemma..



konservburk med hampasnöre
och ett svart keramikhjärta


Kramar från mig..

fredag 21 januari 2011

Riktigt nice

..hade vi det igår det blev lite strosande på stan och givetvis hittade jag en så jädrans snygg jack på Indiska. Men, men det får bli en annan dag när man inte har behov av både tandläkare, klippning och slingning..Det  bidde libanesiskt igår, som bestod av en massa små rätter. Vi fick beröm för att vi åt upp allt,det fanns inte en smula kvar på faten, sen tog vi tåget hemåt jag. Nu ska vi iväg och leka lite, sen lämnar jag åter hemmet ikväll..Tänker dock inte bli så sen ikväll..

Kramar från mig..

onsdag 19 januari 2011

Idag har vi haft besök..

En massa barn 10 stycken sammanlagt och tre vuxna, härligt med en massa människor överallt.. Vi hann iallafall dricka lite kaffe och käka en glass.. Kanske skulle man ta och börja dryga ut föräldrapengen lite (skämt)..hehe..

 fina syskonen..


Imorgon sticker jag och Malin in till den "stora" staden. Kanske blir det bio, iallafall blir det mat, vin och härligt ostört prat..

Kramar från mig..

måndag 17 januari 2011

Och vad fick lillan pröva

..för första gången i sitt liv?

Jo vaniljglass och hon tyckte antagligen att det var helt super, med tanke på de ljuden och minerna som hon gjorde.. Så nu är pappan en ännu större favorit..

Kramar..

Jag tänkte fråga vad jag gör för fel

..men det behövdes vist inte! De blev rätt ok denna gång om man jämför med alla andra gånger jag har bakat dessa små godingar..Jag använder inte hallonsylt utan jag kör med drottningsylt istället i mina hallongrottor.. Kan ju kalla dom för drottninggrottor istället låter lite pervest dock....


Nick ska ha ute dag imorgon och då tar de med sig en liten fika och vi var helt utan kakor, förutom några kvarglömda julpepparkakor..Så husmoder i mig sattes in och vips var det lite kakor klara så där på kvällskvisten.. De är ju sssåååå smidiga att göra..

Kramar från mig..

lördag 15 januari 2011

Lördagkväll och vi

..käkar langos..
Alva fick ett bryt, hon ansåg att hon inte syntes på bild och tog in sin mat på sitt rum..Så då tog jag en ny på bara pojkarna. Jack har varit på g hela dagen, så sitta still är svårt..


Nu ska alla barnen i säng för mamman tänkte slänga sig i soffan och invänta Thomas hemkomst..

Kramar från mig..

Just nu fika!!

 Alva bakade lite på egen hand,
 dock är det inte så bra att "freestyla" när det gäller bakning..

 så det var ju tur att vi hade kvar gårdagens fika..

 Vera "pink lady" hälsar att de små grynen nu har kommit upp..

  julblommorna blommar sin andra gång här hemma..

Idag hade vi tänkt och åka pulka men rackarns vilket otrevligt väder det är idag. Så vi gick hem fort igen och drack varm choklad och fikade.. Dagen bjuder på innemys och ikväll kör vi på langos jag och barnen..

Kramar från mig..

tisdag 11 januari 2011

Jag en förstagångsförälder

..japp idag kände jag mig inte som Vera var mitt fjärde barn, utan mitt första och att jag hade noll koll typ..
 Vera har dreglat som en boxerhund de närmaste veckorna och tuggat på sina fingrar och napp.
Ja då vet ju alla att tänder är på g.
Sen när ungen börjar bajsa smått och ofta, typ "fisbajsa" ja då vet man ju att detta plus dregel "och tugget" är ett väldigt säkert tecken på tänder, speciellt när ungen är lika glad och tillfreds som alltid annars.
Men så idag tyckte jag att inga tänder syns eller känns då är det dags att kolla upp, för hon är nog sjuk..Så jag gick upp till barnmedecinska och när vi sitter där i rummet , (ja vi fick ju inte sitta i  det vanliga väntrummet, utan vi fick gå in i ett eget rum direkt ifall hon hade något smittsamt). Vad ser jag då i nedre käken längst fram? Något vitt precis innanför tandköttet alldeles nästan har de trängt igenom tandköttet..Jo två små fina risgryn, Veras första tänder är på g!!
Ja jag kunde ju bara be om ursäkt med att jag nog hade svaret på detta bajseriet själv..
Jaja Vera fick godkänt och jag fick tips att köra majs eller ris välling nu i två dagar. Så de små tarmarna inte blir så "retade" av mjölkproteinet som finns i ersättningen (där är jag nybörjare), så bajset få blir lite fastare..Jo jag kände mig rätt löjlig, men vad gör det Jack fick ju ett klistermärke för att han hade varit en så duktig storebror..

Kramar från mig..

söndag 9 januari 2011

I helgen träffade vi

..lille Vilgot, barnens lilla syssling..

 Vilgot

 3½ månad skiljer dem åt..

 Om ett år kommer inte några månader hit eller dit spela så stor roll.
 Då lär det vara full rulle..

Vera är "stora" tösen ju..

Jaha då är det dags för vardag imorgon,Thomas återgår till jobbet och vi stannar hemma en dag till studiedag men sen så är det på det igen fram till sportlovet..
Nu vankas det te och Morden i Midsommer vid nio lagom "mystv" att titta på.

Kramar från mig..

lördag 8 januari 2011

Igår hade vi fin besök


..av bror och syster det bidde fika och tjöt..


Men hallå vad visas då på Eurosport just idenna stund? jo håll i er, tablefootball!!! Ett sådant har vi ju på jobbet och BARNEN tycker det är kul!! Men här står vuxna män i VM (nu är det möte mellan Tyskland och Italien), detta är alltså på fullt allvar..Sen det värsta är ju att det är kommentatorer och ÅSKÅDARE..Men alltså jag har oftast inga fördommar men detta är väl skruvat, mycket humor iallafall, om det nu hade varit på skoj..Ja ,man kanske ska dra igång en turnering i denna,, ska man säga sport då eller?!

Kramar från mig..

Vera har börjat

..vända sig från rygg till mage och tillbaka, dock är ju inte filten så stor så då hamnar man ju rakt på golvet..




Idag valde Vera att äta upp en hel, alltså en STOR burk spagetti med köttfärsås och på det svepte hon sedan 150ml ersättning..Betalningen för det kommer väl imorgon..

Kramar från mig..




tisdag 4 januari 2011

Jag är en sucker för 70-tal

..gillar mycket från 70-talet och då gäller det kläderna oftas. Därför tyckte jag att Vera absolut skulle få en pyjamas som påminde om det härliga 70-talet, även att det var fot på pyjamasen. Har lite svårt med fot på till mina små bäbisar, de växer väldigt snabbt både på längden och deras små fossingar..Så då blir det ju att sådana plagg inte kan användas så jättelänge!!

 pyjamasen är köpt på Lindex..


coola Vera

Ush tiden går sååå fort och ett bevis på det fick vi idag. Vår "stora" tjej var på bio själv med kompisen, de klarade av allt på egen hand betala, köpa godis osv..!! Ush inte klokt!!
Nu ska jag ta och kolla på "Familjen annorlunda"
Natti,natti..
Kramar från mig..

söndag 2 januari 2011

Det är så uppskattat

..med små gåvor, vännerna hade med sig detta fina i fredags.

 vita tulpaner..åh vad jag längtar till våren..

i veckan åker julen ut..

 liten ros & lyckta


Ush i morgon är det måndag och då är det väl dags att sluta slappa runt här hemma. Men jädrans vad gott det har varit och välbehövt..

Fortsatt gó söndag
Kramar från mig..

lördag 1 januari 2011

En mycket trevlig nyårskväll

..hade vi i goda vännerslag, hemma hos oss. Thomas bjöd på 3-rätters. Förrätten bestod av soppa gjord på jordärtskocka som var toppad med en klick cream fresh och riven rå rödbeta. Som huvudrätt serverades ugnstekta potatistärningar, stekt fläskfilé som var uppskuret i "biffar" som hade legat i marinad innan tillagning. Och till det rödvinssås med rosmarin, sallad på olika blad ,rödbettor, grön sparris och nötter. Barnen fick hemmagjorda hamburgare istället. Efterrätten semifreddo med varm hallonsås..
Tack för en trevlig kväll!

 Vera i nyårsblåsan

 filmmys

Jennie, Anders och Malin 

Malin fick äran att korka upp "gula änkan"

Kramar från mig..