lördag 22 oktober 2016

Lördagsmiddagen & påbörjat byggprojekt 
Dagens middag bestod av klyftpotatis, tzatziki, stekta champinjoner och morot & haloumi biffar. Morotsbiffarna var superenkla att göra och de tillagade sig själva i stort sett i ugnen, de blev lite fluffiga och väldigt matiga. 
Vi äter oftast vegmat hemma, barnen får i sig tillräckligt med kött i skolan och förskolan, Alva äter ju enbart vegetariskt och har så gjort nu två år. Tror att jag bara har ätit kött en gång under denna veckan och då var det under skollunchen. Både jag och Thomas mår bäst om vi inte äter så mycket kött så det blir helt naturligt mindre och mindre av köttmiddagar här hemma. Men imorgon kommer det bjudas på kålpudding här hemma, veckans enda köttmiddag här hemma.


en liten halv ledsen rosbukett pryder vårt bord tillsammans med en vit liten prydnads pumaSen har vi börjat sätta för vid den där "halvväggen" som är mellan vardagsrummet och matsalen så vi kan sätta upp våra dubbeldörrar där. Det är nämligen så att tonåringen som har det mysigaste sovrummet här hemma inte vill ha det längre och det kommer ta nästan två år innan vi har byggt ut klart. Så då får hon ta vårat sovrum och vi och Olle tar vardagsrummet som vårat sovrum och matsalen får inrymma både matsalsdel och vardagsrumsdel så länge tills vi får tillbaka vårat sovrum. Det kommer nog bli lite trångt men kan man i storstaden leva compact living så klarar vi det också i några år.

Ha en härlig lördags kväll!
Här blir det ett glas rödvin och lite knådning av lera som har legat i blöt.

Kramar från mig 2 kommentarer:

 1. Hallå där det där receptet på biffarna får du gärna vidarebefodra någon dag till mig. Har man hus finns det alltid projekt, och nu när hösten är här så passar det ju bra med innepyssel. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hösten är alltid bäst för inne fix! Du ska få receptet jag lovar:)
   Kramar!

   Radera