söndag 27 november 2016

Kuba & Italien

Vi har ju ett nytt tema här i familjen! Nämligen mat från fyra olika länder under fyra lördagar. Thomas kom på iden när vi åkte på tur man hand till huvudstaden för tre helger sen. Jag hade ordnat barnvakt och vi tog in på hotell under två dygn. Vi har inte varit iväg så sen innan Olle föddes så det var verkligen på tiden. Sen fyller Thomas år på Luciadagen så det blev en lite överraskning också på resan. Vi besökte fotografiska Anton Corbijns utställning.

I alla fall så fick barnen svara på frågor som Thomas hade knopat ihop för att se vilket land som skulle passa dom bäst. Länderna hade Thomas redan valt ut och det är Kuba, Italien, Indien och Amerikansk julmat.
Först ut förra veckan var Alva med landet Kuba
Då bjöds det på Virgin Mojito, Cuban Sandwick, papyasalsa, kubanskt ris, svarta bönor och mojoslsa. Till efterrätt bjöds det på stekt ananas med mynta och kokos.


Igår var det Jacks tur att bjuda på Italienskt och då bestod menyn av mascarpone dipp, pasta, italiensk tomatsås, italiensk pytt med pancetta till det en röra med soltorkade tomater, panzanella, vi drack lemonad och till efterrätt blev det tiramisu. Detta med att laga mat med sina barn är verkligen något som ja tycker att alla föräldrar borde göra. Barnen uppskattar att få vara en del i det vardagliga och de lär ju sig faktiskt något väldigt väsentligt. Sen gillar väl alla att få uppskattning för en god måltid stora som små:)

I går kväll gick ja och några vänner ut för att äta "svensk tapas" och dricka lite vin så mysigt och få sitta ner och prata om allt möjligt under nåra timmar.

Idag bjöd jag hem min mormor barnens gammel mormor på kålpudding. Jack hade i läxa och intervjua någon från förr och vi har ju turen som har mormor.
 
Så vad har ni gjort första advent? Här har vi tänt ljuset men också flyttat runt våra sovrum nu. Alva har ju tagit över vårat och det kommer hon ha till 2018 och vi har flyttat ut i vardagsrummet men som nu är vårat sovrum för vardagsrummet får dela med matsalen. Trångt men det funkar för ett tag och det är faktiskt rätt mysigt.

Hoppas ni får en härlig start på veckan i morgon måndag!

Kramar från mig 

 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar