lördag 20 maj 2017

Sommarkänsla

Vilka dagar vi har haft! Man blir ju bara så glad och allt blir så mycket enklare. Ute är det nog som allra vackrast just nu alla dofter och alla ljud från både fåglar och alla små humlor. Ja det är bara för ljuvligt.
Vi håller till både i stugan och hemma. Idag var vi stugan och fixade ett litet land där vi har sått både bondbönor, ärtor, rädisor och blomkål. Imorgon ska vi ut och plantera ut majsen som har fått gro sig hög inomhus här hemma.
Vi har planerat inför midsommaren och det kommer bli hur mysigt som helst, som vanligt. Även om båda stugorna står i renoveringsfas så får vi hoppas på skapligt väder så vi kan sitta utomhus hela dagen och kvällen.
Innan vi for ut till stugan bakade jag kanelbullar och sirapskakor, hör till och ta en liten eftermiddagsfika efter en massa slit i stugan.

 sirapskakorna fick snabbt åka i kakaburken


bullarna hann knappt svalna innan vi åkte till stugan


 ser ni där i körsbärsträdet


 en fin liten ljuslyckta från Granit


Har fått/ köpt två stycken lyktor i födelsedagspresent till mig själv. En hänger i körsbärsträdet och en får hänga i rönnen så länge tills vårat äppelträd har vuxit till sig. Sen har jag två likadana lyktor ute i stugan  men dom kommer hänga på en metall ställning, vi inte har bestämt än var dom ska placeras men det lär vi komma på;)
Imorgon blir det alltså en snabb tur ut till stugan igen, sen ska vi rensa ett rum i källaren så det bli riktig ordning där. Det ska upp några fler hyllor och ett plank i pärlspont med krokar på som man kan hänga diverse trädgårdsredskap på. En ide som jag fick från fjolårets besök på Fredriksdal i Helsingborg.

Ha en fortsatt härlig lördag!

Kramar från mig 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar