söndag 26 augusti 2018

Veras kök

Nu kör vi mat tema här hemma, vi brukar ju hitta på lite olika teman någon gång under året. Nu har Thomas och barnen planerat att de under varsin lördag ska planera en middag och en efterrätt som är årstids knuten. Så de får tänka till på vad som finns under hösten och vad det är som skördas och vad som kan plockas då. Sen letar de upp recept, T hjälper till med att både hitta recept och tillagningen. Tycker det är en så bra idé och att jag bara kan sätta mig till bords:)

Vera valde att duka med levande ljus och servetterna som hon valde var rosa med röda hjärtan på, himla fin lördags stämning.

Olle satt till bords en lång stund innan för att invänta sin mat.

 Alltså sallad med lite strödda nötter över hur snyggt?! och gott!!

Vera valde att ungsrostade små potatisar i ugnen och till det blev det lövbiffsrullader (från svenskt kött)  som innehöll kantareller med pecorino eller för barnen som inte gillar kantarellerna rullades lövbiffen runt rödpaprika och till det serverades en gräddsås.

  
Till efterrätt blev det Clafoutis med grädde. Clafoutis är en fransk ugnspannkaka gjord på mandelmjöl och äggen är vispade som till en maräng. Vera valde att ha blåbär och hallon i "Clafoutisen". 


Det här är en så rolig grej att göra med familjen alla får välja mat och alla får laga och det viktigaste av allt vi får alla äta. 

Jag tror att jag ska köra igång och lägga upp våran veckomatlista här på bloggen varje söndag, den brukar sträcka sig från måndag till fredag. Vad tror ni om det? Komma på mar varje vecka är ju rätt meckigt i en barnfamilj så allt för att dela med av vår fantasin kanske kan underlätta för någon?!

Njut söndagskväll!
Kramar
Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar