lördag 29 december 2018

Lugna lovdagar

Efter all julmys blev jag däckad i förkylning idag känner jag at det har börjat vända. Men är fortfarande lite märkligt yr till och från. Alla fick en släng av förkylning och feber förutom Alva och Vera, men nu ska vi se till och bli friska till Nyår. Hur ska ni fira? vi blir hemma och bara ta det lugnt men äta gott. Jag har beställt både gatenerad hummer och något med jordärtskocka som förrätt. Har så svårt och bestämma mig, men har jag tur får jag två förrätter;)
Har ju glömt och visa strumporna jag gjorde till barnen ,gjorde varsin till kusinerna också. Varje år får barnen paket i sina julstrumpor och det är alltid kläder att ha på sig på julafton. Pakterna i strumporna kommer från tomten, så himla smart tomte och ge kläder till julafton.
Men alltid, ja förutom när barnen har varit minisar så går inte paketen i strumporna, utan det är alltid något paket som får ligga på golvet bredvid. I flera år ar jag tänkt att fixa egna julstrumpor till barnen men inte tagit mig tid till det. Men nu så i år tog jag till det,  jag klippte till en stor strumpa i kartong papper som mall och sen använde jag mig av mestadels överblivet tyg, men lite köpt också från Ikea.

 systuga samtidigt som barnen dekorerade ett pepparkakshus 

 köpte små träfigurer på loppis som jag fäste vid öglan på julstrumpan 

sista pillet att skriva deras namn med textilfärg

Så denna julen fick alla paket plats i strumporna inga paket på golvet. Jag tycker att det blev betydligt finare också med dessa hemmagjorda julstrumpor. 

Har du läst Underbara Claras inlägg här ? gå in och läs. Jag håller med henne i det hon skriver, själv kommer jag inte leta efter vårtecken förens vi går in i vårmånaden Mars. Fram tills dess njuter jag i lugnet och kravlösheten som både januari och februari är för mig. 

Ha en fortsatt härlig lördag!!

Kramar
Lina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar