onsdag 9 oktober 2019

Söndagsmiddagen

Äntligen höst och med det äntligen dags för söndagsmiddagarna hemma hos oss. Söndagsmiddag är lika med, mustiga långkok och tunga husmanskostmiddagar. Det blir så mysigt och få kura ihop oss vid middagsbordet med tända ljus och äta lite mer tyngre maträtter när kylan kommer. Vi äter våra måltider tillsammans oftast men på vardagen är det ibland att vi äter i omgångar, för alla har lite olika aktiviteter under vardagarna. Men söndagar viger vi till söndagsmiddag under hösten & vintern. Först ut för denna höst är familjens storfavorit kålpudding. Alla i familjen gillar inte kålen men det är ju så smidigt att pilla bort och utan kålsmak ingen kålpudding, eller hur?.

Söndagsmiddagen uppdukad

Vi har en gammal kökssoffa som har hängt med sen vi bodde i lägenhet. Men jag börjar mer tvivla på att vi i framtiden kommer att ha kvar kökssoffan i matsalen, när det rummet enbart ska vara matsal. Nu är det matsal/vardagsrum. Känner nog att den tar för stor plats och det är rätt knöligt att sätta sig och sitta bra i en kökssoffa och barnen gnäller över vem som ska sitta i den hur dom sitter iden o.s.v.  Men vi får se, kan hinna ångra mig. 

 lite pumpor som höstpiff, tänk att det bara är två veckor kvar till höstlovet.

Ikväll blir det i alla final i "Kulturfrågan kontrapunkt"! Chokladen ligger på kylning och jag känner att det får nog köpas ett lite "höstigare" té till kvällen också.

Ha en härlig onsdag! Här är dagen mörk och regnig i Småland, men med varmare vindar idag.

Kramar
Lina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar