söndag 28 augusti 2022

EN LÖRDAG SOM BARNVAKT OCH EN LITEN SMAK AV INDONESIEN

Igår fick vi hänga med småkusinerna en stund så mysigt. Vera och Olle var barnvakt och genomförde vaktandet med bravur. De minsta sov utomhus i närmare två timmar, så när de vaknade hade vi redan ätit lunch. För att se till att småfolket skulle vara sådär glada gjorde vi matsituationen inte till någon större grej utan vi körde lunchen på golvet. I närheten av "stor barnen" Vera och Olle hjälpte till med matningen. 


Efter maten blev det lördagsgodis och Bolt men de minsta fick gå på promenad och köpa varsin klämmis. Lite rättvisa ändå när man är lite och än inte har fått uppleva lördagsgodis.


Så när kusinerna hade åkt hem var det dags för Jack att köra igång och laga lördagsmaten. Vi har nu kört igång med tema igen, vi gjorde ju det förut för några år sedan. Man får ett land utlottat och sen ska man försöka laga något typiskt det landets mattraditioner. Alltså vi tycker det är så himla kul och så mysigt att samla hela familjen på så sätt kring matbordet på lördagskvällen.   


Jack hade fått Indonesien så han körde på stekt ris med lite olika grönsaker, soyamarinerat nötkött. Jag som vegetarian får ju antingen offra mig eller pilla bort så är det bara:) Nu är det barnen som väljer maträtter. Till detta hade an gjort en jordnötssås som alltså "to die for" japp jag slickade typ ur såsskålen. Denna maträtt får vi helt enkelt ta och göra fler gånger för alla gillade den. 


Till efterrätt valde han att göra en liten fruktsallad på mango, kiwi med passionsfrukt och en koksgrädde. Alltså mums jag gick inte och la mig hungrig igår om man säger så. 
Nästa helg får vi pausa för då är det dags för Helsingborgs matrathon och då ska vi ju hejja på Tompa. 

Ha en toppen härlig fortsatt söndag! Puss!



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar