fredag 1 september 2023

HELGEN SOM GICK

Helgen för en vecka sedan då firade vi Abbes kompis som fyllde två år, tänk de där två åren har gått i en sådan fart att man har haft svårt att hänga med. Firandet fick bli pizzor från Di Rada och glass, vilken härlig fredags kväll det blev, så mysig start på den helgen.


På lördagen fick det bli att fortsätta med tvätten, har fortfarande en massa kläder som skulle till insamlingen som måste tvättas återigen. Vi fick nämligen in vatten i källaren när det stora skyfallet kom för två veckor sedan. Vi hade tur som "bara" fick in regnvatten och det är något som vi vet om kan drabba oss vid sådana kraftiga skyfall. Så ja kassar stod på golvet i tvättstugan när vattnet forsade in. Vi får kör med en avfuktaren nu i alla tre rummen och när de är hyfsat torra kör vi med en byggfläkt. Elementen som vi  har i källaren har vi också satt igång, något vi inte brukar göra förens senare under hösten. Suck vi skulle ju bara måla ett rum till sen kunde vi ju böra sätta upp hyllor, men nu får det vänta

Abbe tyckte det var kul och plaska i det vatten som fanns kvar när vi började använda vattensugaren. 
 
Vi tog Chester på en skogspromenad under lördagen jag och Thomas och passade på att plocka lite kantareller.

 
Vi hittar en hel del kantareller men nu vill jag hitta lite trattisar också och taggsvamp

I söndags åkte vi till byggnadsvården för att leta efter en dubbeldörr till gårdshuset, dom som vi har nu nu har satt sig lite när det är blött ute. Vi gjorde ett test med dom för att se om dom funkade ute, men nix det får bli ett annat par. Men det är ju inte lätt och hitta ett par som har rätt höjd eller bredd. 

Nu tar vi snart helg igen och jag kommer spendera min lördag i Stockholm.

Kramar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar