måndag 8 juli 2024

DEN ÅRLIGA LISBERGS TRIPPEN

Här hemma går sommarlovet sitt lugna lunk, så skönt och välbehövligt. Städ av källaren den sker ju typ varje år, men allt hamnar där nere så det är bara att sortera och städa. Thomas har också fixat till odlingsytorna i stugan, så nu ska jag bara förbereda med jord och gödsel. Odlingen får vänta till nästa år men lite sallad och blommor tänkte ja så lite av nu i alla fall. Jag målar en runda till på köksluckorna och i städskrubben/ källarnedgången, hoppas få allt målande klart till nästa vecka. Thomas har börjat fixa till väggarna på övervåningen så nu blir det lite fix på övervåningen två veckor framöver. Så lite paus i bygget för dagsutflykter till farmor och så får det bli en och övernattning i stugan i veckan som kommer. Men varje år är det Liseberg som gäller i familjen så är det bara och detta året hade Thomas och Jack redan besökt Liseberg med skolan, så blir det lätt när man har skolbarn och själv är lärare. Nästa år kan det vara min tur:)

I alla fall i år åkte vi på tisdagen efter midsommar i år men alltså det var så långa köer så jag och Tompa höll oss i kaninlandet med Abbe och de äldre fick bara kör på så gott de kunde. Vuxenkarusellerna som jag åket blev Helix, Lisebergsbanan och Hanghai för denna gången, vi ställde oss i virtuella köer för att planera in vilka eller vem som tog hand om Abbe under tiden som vi vuxna åkte. 

Abbes tredje gång i kaninlandet

                                                                  Abbe vågade sig på en kram


Vi uppskattar verkligen att få gör Liseberg allihopa i familjen det är ingen stress utan man kör på så länge man orkar med självklara pauser för dryck och något att äta. Vi äter alltid medhavd lunch innan de öppnar och väl där inne så fikar vi och köper glass och en och annan snacks. Sen äter vi inte förens vi är i Borås på vägen hem, vi är oftast inte hungriga förens senare.  

                                                                "Hoppalång" en av Abbes favoriter

Ha en fortsatt fin sommar!

Kramar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar