lördag 30 juni 2018

Självplock av jordgubbar

Igår åkte vi ut på landet och plockade jordgubbar, det blir ju en aningens billigare när man ska ha många små gubbar. Det gick fort för oss att få ihop lite mer än fem liter. Jack och Olle hjälpte till med plockandet, Olle hade en egen liten hink som han fyllde snabbt. Väl hemma blev det väldigt lite saft gjord, det skulle ju räcka både till jordgubbssylt och picklade jordgubbar (rosmarin, äppelcidervinäger). Och uj vad gott det var med picklade jordgubbar! Tompa serverade dom till efterrätt idag med mascarponeost, så gott och fräscht. 
Vi får nog snart ta en tur till och plocka jorgubbar, det är ju så gott och hemmagjord saft är ju himmelskt!










Vi stannade till på vägen hem och plockade en blombukett av Prästkragar. Jag kunde inte låta bli, det växer förfullt av dom nu längst grusvägarna.

Tjoho vad underbart det är med sommarlov och det är ju bara början på det. Vi har hunnit med både namngivning, ett bröllop och Liseberg så det får bli en liten bildkavalkad på det i veckan. 
Vi har, eller Tompa har snickrat ihop en ny tvättställning, den förra gick sönder så den fick åka till tippen. Så idag har jag målat den och har bara en liten del kvar att måla och det hinns med imorgon, så kanske att jag hinner inviga den imorgon.

Hoppas din helg är till belåtenhet!

Kramar
Lina 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar