måndag 4 maj 2020

Den 10-åriga bröllopsdagen & akuten

1:a Maj som är vår bröllopsdag infall sig i fredags och denna dagen firade vi 10-år som gifta! Från början hade vi lite planer på att åka på spa för att fira, en plan som vi ändrade när läget i Sverige/ världen nu är som den är. Men utomhus kan man ju hänga så på morgonen packade vi picknickkorgen med go frukost och begav oss mot kyrkan som vi gifte oss i. Regnade gjorde det men vi hittade lite tak där vi kunde sitta och njuta av frukosten.

För tio år sedan stod vi där på trappen 

Vacker utsikt från kyrktrappan

Ska det vara kyrka, ska det vara en stor kyrka. Har alltid varit mitt motto inför vigsel i kyrka.

Efter det åkte vi till Butik Botanik som ligger en lite bit ifrån kyrkan. Vi köpte en klematis som vi behöver eftersom våran som vi köpte förra året dog.

Sen åkte vi vidare mot stället där vi hade vår bröllopsfest och tog en tur i skogen på en tipspromenad.


Det regnade och regnade

Efter promenaden blev det vidare in till stan för att köpa en ställning till en utav pionerna och en massa frön som vi ska plantera både hemma i stan och i stugan. Sen avslutade vi halv blöta och lite frusna med en fika påThimons
Tycker att det blev en himla mysig förmiddag och det blir ju inte bättre bara för att vi skulle gjort något annat. Det är ju trotsallt hänget med min man som var myset. Och vi hade köpt hem mat och tänkte göra en tårta som vi skulle äta med barnen på kvällen.
Tur var det i alla fall att vi inte hade åkt iväg på någon längre utflykt. För efter att vi hade ätit lunch med barnen fick Jack vidrigt ont i magen och han gnäller sällan, än mindre gråter över smärta. Första tanken var blindtarmen men rätt snabbt kom tanken på testiklarna. Vi fick till oss att åka in direkt till akuten och det var tur det visade sig att det var i behov av en akut operation.

Så Jack fick sövas och vi satt och försökte få tiden att gå när man är så där nervös som förälder. Vid klockan halv tio på kvällen kunde vi åka hem från uppvaket och förbi hamburgerkedjan. Det var vi värda vi tre efter timmar utan mat. Nick hade fixat kebabtallrik till alla barnen som var hemma så dom gick det ingen nöd på.

Ibland är det tur i oturen, hade vi inte varit lediga hade vi inte sett på Jack hur ont han hade. En sådan operation som han gjorde måste nämligen ske inom sex timmar.
Och maten och tårtan kunde vi mumsa i oss på lördagen istället.


Att alltid ha med sig i bakhuvudet "tvätta håret varje morgon när det är flottigt, du vet aldrig vad dagen bjuder på". Jag snodde med min Nicks tonårsmössa in till sjukhuset, en sådan som man kan ha på sig inomhus i timmar. Tror verkligen att all sjukvårdspersonal tänkte " wow vilken ung till sinnet mamma, så ungt och modernt och ha på sig mössa inomhus i sju timmar". Eller så förstod dom att jag dolde ett flörtigt hår, eller så tänkte dom nog ingenting alls faktiskt.

Kramar Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar