onsdag 4 december 2019

Barnens julkalender

Barnen här hemma stora som små får alltid en chokladkalender, de små har också den vanliga tv/radiokalendern. Dom tycker det är mysigt att öppna den samtidigt som programledarna gör det på tv:n. Radiokalendern lyssnar vi flera avsnitt åt gången på, återkommer om den. 
Förra året hade vi en pixikalender också det var himla mysigt, men att införskaffa i en sådan i år glömdes bort.

Men vi har en kalender till, en strutkalender sen 2011 här kan man läsa om den när den var helt ny. 
Vi tycker att det är så roligt att få fokusera på att vi gör något tillsammans, att det lilla kan få bli det stora. Ett pepparkaksbak kan få engagera dom som vill (tonåringarna är svårflörtade nu förtiden), att vi kan göra saker tillsammans att vi ger oss den tiden. Även om det inte är varje dag som vi gör något, igår stod det på lappen att dom skulle leta fisk och dela på skatten. Skatten var varsin  tablettask en sådan enkel sak kan bli som en liten höjdpunkt mitt i veckan. Vi håller på lördagsgodis här hemma, så de minsta tycker att få godis sådär bara är rätt mysigt. Tonåringarna kan ju handla eget godis på vardagarna vilket dom gör, men det går mer i perioder märker vi. Idag kommer det stå på lappen att vi ska kolla på "Astrids jul", det ser jag framemot.

Vi använder oss också av radiokalendern som en händelse i strutarna. I måndags tillexempel stod det smakning av pepparkakorna som vi hade bakat och att dom skulle lyssna på de två avsnitten av radiokalendern. Att lyssna på radiokalendern kommer återkomma när det är dags för att göra julpyssel, för julpyssla det kommer vi göra flera gånger.

en papperskalender som ska hänga med i många år till.

Ha en härlig onsdag vad hittar ni på?
Själv kommer jag nog ge mig iväg på en liten loppistur sen i eftermiddag.

Kramar Lina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar