tisdag 29 december 2015

Julmattan

Vi har aldrig haft matta under matsalsbordet p.g.a matbitar som slängs ner av små barn och just nu är Olle inne i en period då han slänger diverse godbitarna på golvet. Sen tycker jag att det är synd mot trägolvet, det är ju så fint även om det inte är målat än eller vad vi kommer tillslut bestämma oss för att göra med det. Men i år hade vi en "julmatta" under bordet som mormor har vävt den är så fin!

 någon gång i framtiden ska jag också lära mig väva trasmattorett av keramikhjärtana som pryder granen i år

Granen i år är klädd med hjärtan i olika material samt röda kulor. Hjärtana i ull får hänga långt upp då katterna är väldigt glada i dom och kulorna hamnar också rätt högt upp då Olle tycker att de är väldigt roliga och pilla på. 
Snart är det dags för ett nytt år och då brukar vi rensa bort julen, så kommer det bli även i år då Olle fyller ett år den 8:e. Jag tycker att det räcker med jul fram till strax efter nyår, men för den sakens skull har jag ingen jätte längtan till våren och det får gärna komma mer snö. 
Vi kom hem idag från en liten tripp till Skåne och på vägen hem sken solen och det fanns ingen snö på backen, jag ska erkänna att just då kände jag lite vårpirr. Men när vi väl var hemma i Småland där det ligger lite snö på backen och det är minus grader kändes det faktiskt rätt härligt det också. 
Så ja tack till fortsatt minusgrader och mer snö!

Kramar från mig

1 kommentar:

  1. Så mysigt julstämning ni har hos er! Jag har börjat "smyga" bort julpyntet nu. Jag ser gärna att den är borta till nyåret, men granen står fortfarande så fint så den får väl överleva nyåret tror jag...jag ska ju in på behandling idag 30/12 så jag lär inte greja så mycket de närmsta dagarna iaf. Kram och gott slut och gott nytt år!

    SvaraRadera