söndag 6 januari 2019

Renoverings startskottet har gått

Lagom på det nya året gick våran systemkamera sönder. Olle fick tag i den och nu får jag inte upp skyddet för spegeln i kamerahuset, så då kan den inte "trycka av". Så tråkigt men visst den har några år på nacken så det får bli att spara till en ny kamera, en med wifi hade ju varit rätt så smidigt. Men nu får det bli mobil bilder här på bloggen framöver för ett tag.

Vi har startat med att renovera taket i trappan vi viste att det doldes ett pärlsponts tak där. Men, bilderna kan ju tala för sig själv, så förstår ni att den renoveringen är något vi har dragit oss för att ta tag i. Jag är inte uppe på den höjden det får Tompa ta även om han inte är överlycklig, men jag hade dött av min svindel, typ. Han har reglat för ett "extra golv" av lastpallar som han kan stå på det funkar när det bara kommer till att fixa med taket. Sen ska ju även väggarna ordnas med och då måste vi få tag på någon ställning som kan funka i trappen.  Det som fortfarande är ett jätte frågetecken är belysningen. När vi flyttade in var det väggbelysning men vi tycker väl inte det är jätte fint. Vi har haft två hängande lampor i taket, men det är ett jätte meck när glödlamporna går sönder och ett svindlande jobb när man måste byta dom därför drar vi oss för det också. Har tänkt höj och sänkbara lampor men de blir för korta ändå tror jag. Har ni något tips på passande lampor? även vägglampor. 




Själva trappen ska målas sen även om vi har vant oss med dess utseende, så får den nog bli vit eller ljusgrå. Men det blir sista projektet i trapprenoveringen.

Sista lediga dagen idag innan jullovet är över. Tycker det gick så fort antagligen för att vi var sjuka mestadels. Men jag har fått vila så utvilad känner jag mig, har en liten oro inför hur det ska gå när klockan ringer imorgon klockan halv sex. Pju!

Kramar Lina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar