söndag 12 januari 2020

Planer för odlingsbäddar

Men redan kväller! Hur snabbt gick inte denna söndag? Jag har hunnit med att tvätta och plocka ner det sista av julen, typ. Håller ni julen kvar ända fram till 20:e Knut? Vi har gärna kvar stjärnorna och ljusstakarna i fönsterna men nästa helg är det dags för fest så då kändes det som att det var bättre och ta ner dom idag. Har ingen stress här men jag börjar fundera på odlings möjligheterna här hemma och i stugan. Vi har bestämt att i stuga kommer vi testa på och köra bokashi. Vill kompostera men är riktigt dålig på det i stugan. Hemma har vi hushållsavfall som tas om hand om av kommunen, men funkar bokashin för oss i stugan kommer vi köra på det hemma också. 

På ytan nedan där singelgruset är kommer vi ha odlingslådor, innan har vi haft odlingsbäddar men nu får det bli odlings lådor i stället. 




Här blir det också odlingslådor och jag tänker att i stan odlar vi sådant som växer på sen sommaren in på hösten. I stugan får det bli tidiga primörer som får växa men där blir det odlingsbäddar.

I högen vid skottkärran där ska vi bygga upp väggar och ha våra kompost tänker en kompost som är avdelad i två delar, så kan man variera. I denna kompost blir det trädgårdsavfall som ska slängas.

Älskar att planera för vad vi ska plantera, finns det något godare än äta sådant som man själv har odlat fram?

Måndag imorgon och en hel arbetsvecka framför oss så nu kör vi vardag igen, ljuvligt det också ju!

Kramar Lina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar